Shopping Cart – 0kr

0 items

No products in the cart.

Sea Boost, Overdrive antifouling 800gr

945kr

Sea Boost Overdrive
En ren yta med låg friktion på båtbottnet är nyckeln till din båts prestation. Seaboost Overdrive är en ny generation av biosidfri bottenfärg. Overdrive är transparent, hydrofob (vattenavvisande) och hydrofil (vattenabsorberande). Detta resulterar i en unik amfifil antifouling bottenfärg, som dessutom är hård och tålig.

Overdrives fördelar:
*Låg friktion ger prestanda
*Det är svårt för organismen att fästa på ytan
*Mycket lätt att rengöra
*Rengör sig själv då du kör
*Hård och tålig för mekanisk rengöring som borstvättmaskiner och borstar
*Skyddar mot fukt och korrosion
*100% biocidfri ECO-produkt.
*En lång service-intervall upp till 6 år

Du kan fritt borsta och tvätta Overdrive under säsongen utan att ytan tar skada, vilket i praktiken innebär att det inte heller kommer gifter och mikro-plaster ut i våra vatten. Färgens egenskaper lider inte heller då båten står uppe på land, i motsats till många andra bottenfärger.

Njut av din båts prestanda genom hela säsongen och därtill kan du sluta att årligen måla med giftfärg. Giftfärg är mycket destruktivt för naturen eftersom dom förorenar våra vatten med biocider som koppar och sink. Giftfärgernas funktion baserar sig till en stor del på den friktion som skapar erosion av både biocider och mikro-plaster. Dom är faktiskt också en av dom största källorna till mikroplaster, som kommer ut i våra vatten.

Overdrive var med 2013 då tyska miljöministeriet finansierade en omfattande studie var olika ytors funktion och trygghet i kombination med borsttvätt forskades. Overdrive var den ända ytan som gav ett gott tvättresultat och tålde dom 40 gånger i borsttvätt utan att ta skada.

Overdrive är godkänt av nordens ledande bortstvättar (BoatWasher Sweden och RentUnder/Drive in Boat Wash). Även Alutrack och Sonic Shield rekommenderar användning av Overdrive tillsammans med sina produkter. Overdrive är naturligt vis en ideal yta då du använder Seaboost Powerturf och Powerbrush.

Du kan beställa din nya båt målad med Overdrive av många handlare och även fabriker. Exempelvis Viggo Båtar som är kända för prestanda och kvalitet, bjuder på Overdrive direkt från fabriken.

Att måla biocidfritt kan vara en stor fördel eftersom det redan nu finns båtklubbar, båttvättar och områden var du inte får använda giftfärg. Denna trend och en stegvis utfasning av biocider kommer att fortsätta inom dom närmaste åren, med EU:s rekommendation till totalförbud år 2030 i horisonten.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sea Boost, Overdrive antifouling 800gr”

Your email address will not be published. Required fields are marked *